AUTEURBakkerijCATEGORIE, ,

Maak van oude boterhammen je eigen platte en gevulde brood, ook wel een broeder genoemd!

opbrengst1 Serving

 400 g oud brood
 5 l karnemelk
 100 g (riet)suiker
 2 grote eieren
 150 g gedroogde vruchten (krenten, rozijnen, gesneden sukade)
 1 tl zout
 boter of olie voor invetten van de pan poedersuiker naar smaak

1

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten behalve de boter en de poedersuiker in een mengkom tot een smeuïge massa. Verhit in een diepe koekenpan of wokpan de boter of olie op een laag vuur. Doe de broodmassa in de pan. Bak nu heel langzaam in circa vijftien minuten met het deksel op de pan, zodat de onderkant goudbruin word. Keer de broeder om en bak de andere zijde ook weer in circa vijftien minuten goudbruin. Leg de broeder op een schaal en bestuif met poedersuiker naar smaak.

Ingredients

 400 g oud brood
 5 l karnemelk
 100 g (riet)suiker
 2 grote eieren
 150 g gedroogde vruchten (krenten, rozijnen, gesneden sukade)
 1 tl zout
 boter of olie voor invetten van de pan poedersuiker naar smaak

Directions

1

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten behalve de boter en de poedersuiker in een mengkom tot een smeuïge massa. Verhit in een diepe koekenpan of wokpan de boter of olie op een laag vuur. Doe de broodmassa in de pan. Bak nu heel langzaam in circa vijftien minuten met het deksel op de pan, zodat de onderkant goudbruin word. Keer de broeder om en bak de andere zijde ook weer in circa vijftien minuten goudbruin. Leg de broeder op een schaal en bestuif met poedersuiker naar smaak.

Broeder in de pan

GDPR-toestemming

Bewerk uw toestemmingsinstellingen of bekijk het privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen